Loda Mobilya Arel Üniversite ile birlikte Mobilya Tasarım Yarışması’na imza attı
Loda Mobilya, Türk tasarım kalitesini desteklemek ve genç yeteneklerin mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak amacıyla Arel Üniversite ile birlikte Mobilya Tasarım Yarışması’na imza attı. 9 Ocak Perşembe Günü, Loda Mobilya Bostancı mağazasında gerçekleşen ödül törenine çok sayıda öğrenci katıldı. Loda Mobilya ve Arel Üniversite yetkililerin yer aldığı jürinin kararı sonrasında, yarışmanın kazananlarına ödülleri takdim edildi.
‘Eviniz kendinizi ifade etmenin bir yoludur’ ilkesiyle tasarıma ezber bozan bir yorum getiren Loda Mobilya, tasarım ve ARGE konusunda çalışmalara devam ediyor. Türk mobilyacılığının global alandaki konumunun güçlenmesi ve tasarım anlayışının kimlik kazanması için cesur vizyonlara ihtiyacı olduğuna inanan Loda Mobilya, bu yarışma ile üniversite öğrencilerinin arkasında yer alıyor.
Dünyadaki ‘Türk Mobilyası’ algısını güçlendirecek tasarımcılar yetişiyor
Tasarımı, kendini ve evini ifade etmenin bir yolu olarak gören Loda Mobilya, imza attığı kreatif ve eklektik koleksiyonlarla kendine özgü bir dizayn dili yaratıyor. Loft ve Retro yaklaşımları, modern bir bakış açısıyla yorumlayan Loda, işine tutkuyla bağlı dizaynlar ile yeni yaşam formları ve yeni stil öyküleri yaratıyor. Bu kapsamda Arel Üniversitesi iş birliğiyle ev sahipliği yaptığı Mobilya Tasarım Yarışması ile genç tasarımcıları destekleyen Loda Mobilya, sektöre yeni yetenekler kazandırmayı amaçlıyor.
Gerçekleşen etkinlikle ilgili duygularını ifade eden Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; “ Öncelikle hayalleriyle ve cesur çizimleriyle tasarım yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, yarışmada ödül alan arkadaşlarımızı içtenlikle tebrik ediyorum. Bu yarışmayı düzenlerken üstlendiğimiz temel misyon, tasarımlarını sınırları olmayan bir stil yolculuğa dönüştürebilecek gençlerin hayal dünyasına tanıklık etmekti. Ortaya çıkan sonuçlara baktığımızda hem Türk mobilyasını hem de geleceğin dekorasyon normlarını belirleyecek güç ve vizyonda dinamik tasarımcılar yetiştiğini görüyoruz. Bu durumun sektör ve küresel arenadaki ‘Türk Mobilyası’ algısını büyük oranda domine edeceğine inanıyorum. Çünkü algıyı çizgi üstü bir konuma taşımak için genç neslin yenilikçi yaklaşımlarına ve cesur bakış açısına ihtiyacımız var. Türk mobilyacılığının global alanda daha görünür olmasını sağlamak için gençlerin tasarıma katacağı farkındalık ve özgün düşünce tarzının çok önemli olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla gençlerin önünü açan tasarım yarışmalarının ve gençlere fırsat sunan platformların devamı gelecek ” dedi