Patron İstemeyen Y ve Z Kuşağının Parlayan Mesleği Gayrimenkul Danışmanlığı

Dünyanın marka gayrimenkul pazarlama şirketlerden bir olan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, Çağımız genç kuşağının kariyer algısı ve çalışma isteğini göz önüne alarak, girişimci genç neslin gayrimenkul danışmanlığı gibi dinamik bir alanda faaliyet göstermeyi amaçladığını belirtiyor.
Coldwell Banker Ülke Başkanı Gökhan Taş‘ın değerlendirmesi;
PATRON İSTEMEYEN Y VE Z KUŞAĞININ PARLAYAN MESLEĞİ GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI
Dünyada ve Türkiye’de geleceği sırtlayacak Y ve Z kuşağı; çok iyi eğitimli, bir kısmı yurtdışındaki saygın üniversitelerden mezun ve klasik beyaz yakalı çalışan portresinden çok farklı profil çizen bir kuşak. Kurallara sıkışıp kalmayan, kendi değerlerini yaratan bu donanımlı kuşak, yüksek meblağlara da olsa maaşlı bir çalışma hayatı istemiyor. Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, iyi eğitimli genç kuşak arasında, gayrimenkul sektörünü meslek olarak tercih edenlerin giderek arttığı gözlemini paylaşıyor. Gökhan Taş, ‘’ Bu kuşak, emir almak istemiyor. Kendi işini yapmak istiyor. Dünyada parlayan sektörün gayrimenkul olduğunun ve öneminin farkındalar’’ diyor.
Klasik beyaz yakalı çalışan profilinden çok farklı bir profil çizen, iyi eğitimli, bağımsızlığına düşkün Y ve Z kuşağıyla, iş dünyasında gün geçtikçe daha sık karşılaşır hale geldik. Geleceğin dünyasını sırtlayacak vizyonu ve bilgi birikimiyle öne çıkan Y ve Z kuşağı temsilcileri, emir almak yerine kendi işinin patronu olmak istiyor. Dünyada gayrimenkul sektörünün giderek artan öneminin ve getirdiği yüksek karların farkında olan bu iki kuşağın temsilcilerinden gayrimenkul danışmanlığı mesleğine yönelenlerin sayısı da azımsanamayacak boyutta.
İnternet teknolojilerinin bu iki kuşağın hayatıyla iç içe olduğunu, öğrenmek, paylaşmak ve üretmeyi doğal bir gelişme olarak kabul ettiklerini ve değişime kolayca ayak uydurduklarını anlatan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş; ‘’Bu gençlerin çoğu, yurtdışında iyi eğitim almış girişimciler. Bir eğitimleri sırasında ABD ya da Avrupa’da gayrimenkul danışmanlığının ne kadar profesyonel yapıldığını görüp, sektörle ilgili çok daha net bir bakış açısı geliştiriyorlar’’ yorumunu yapıyor.
Y ve Z kuşağının temel özelliğinin ‘’emir almaktan hoşlanmamak’’ olduğunu ve iş hayatında yükselen sektörleri çok iyi analiz ettiklerini vurgulayan Gökhan Taş, bu iki kuşağın gayrimenkul sektörüne yönelme nedenlerini şöyle anlattı:
‘’ Maaşlı olarak çalışmak istemiyorlar. Bu gençler özellikle Y ve Z kuşağı. Emir almaya alışık değiller. Memur zihniyetli değiller. Gelişen Türkiye’nin farkındalar. Gayrimenkul işinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu kavramış durumdalar. Olumsuz önyargıları yok. Dolayısıyla gayrimenkul sektörünün nereye gidebileceğini, daha iyi görüyorlar .’’
‘’TEKNOLOJİYE ÇOK HAKİMLER, SEKTÖRÜ ÇOK İYİ TANIYORLAR’’
Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, Y ve Z kuşağının sektöre, dijital marketinge ve teknolojiye önceki kuşaklardan çok daha hakim durumda olduğunu, gayrimenkul sektörünü de bilinçli olarak tercih ettiklerini belirterek, ‘’Bu işin itibarlı bir iş olduğunun farkındalar, bu nedenle ilgilerini çekiyor ve işlerini çok da iyi yapıyorlar. Sektörde markalaşmanın geldiği yeri gören bir kuşak bu. Memur zihniyetli değiller’’ diye konuştu.
‘’GAYRİMENKULDE FRANCHISE BEDELİ AZ, KAR MARJI YÜKSEK’’
Y ve Z kuşağının kendi işinin patronu olma amacıyla franchising’e ve bu kapsamda gıda ve benzeri diğer franchise’lardan çok daha az maliyetli gayrimenkul sektörüne yöneldiklerini dile getiren Gökhan Taş, şunları söyledi:
‘’Bu kuşaktan yatırımcılar, örneğin gıda sektöründen 1 milyon dolara bir franchise alıp, o sektörde sabit bir ortalama kazanç elde etmektense, gayrimenkul sektöründe başarılı oldukça büyüyen kazancı istiyorlar. Ve gıda yerine Gayrimenkulde franchise bedellerinin çok daha düşük, (70 bin-100 bin dolar civarı) olduğunun farkındalar. Kendi işlerini kuruyorlar. Günümüzde artık konut edinme yaşı düştüğü gibi onlara hizmet edenlerin yaş ortalaması da her geçen gün düşüyor. Böylece sektörde dinamizm ve kalite artıyor.’’